Kirkastusjuhlat tuo Valon Aitooseen – heinäkuussa jammataan monipuolisen musiikkikauttauksen tahtiin

Heinäkuun alussa vietettävät Aitoon Kirkastusjuhlat ovat jälleen kotimaisen eturivin musiikin ilottelua. Sunnuntaina Aitoon tanhuville keikkabussinsa pysäyttää yksi tämän vuoden suomalaisista kärkinimistä eli Ville Valo & Agents. Nokkamiehensä Esa Pulliaisen kanssa keikka-areenoita vuosia kiertänyt Agents on esiintynyt Kirkastuksilla aiemmin, mutta yhtyeen solisti Ville Valo sen sijaan nähdään Kirkkari-sunnuntaina Aitoossa ensikertaa. Valo on tullut tunnetuksi kansainvälisesti menestyneestä, nyt jo lopettaneesta HIM– yhtyeestä.

”Kirkkari-kattauksen kokoaminen ensi kesäksi on tuntunut helpommalta kuin moneen vuoteen. On sellainen fiilis, että kiinnostavia uusia nimiä on pölähdellyt esiin samalla, kun tutut nimet ovat päivittäneet musiikkiaan tai kokoonpanojaan”, Aitoon Kirkastusjuhlien promoottori Jarmo Salonen sanoo.

”Meidän ykköstykkimme Ville Valo & Agents on hyvä esimerkki tästä. Symbioosissa, joka elää vain syksyyn asti, yhdistyy Agentsin supisuomalainen tanssilavaromantiikka Suomen kansainvälisesti menestyneimmän rocktähden Ville Valon etäisen lyyriseen hahmoon. Asetelmassa on jotain hirveän kiehtovaa, kun Agents, joka on 80-luvun loppupuolelta soittanut Kirkkareilla kolmen eri laulajan voimin tosi monena vuonna, nousee samalle lavalle Ville Valon kanssa. Valolta menee samalla Kirkkari-neitsyys, sillä HIM oli oikeastaan ainoa isoista suomalaisista vientibändeistä, jota ei aikanaan saatu tänne tulemaan”, Salonen jatkaa.

Legendaarisille Kirkkari-lavoille hyppäävät juhlien aikana myös muun muassa Anssi Kela, Lauri Tähkä,Atomirotta, Teflon Brothers, Apulanta, Petri Nygård ja Marko Haavisto & Poutahaukat.

”Ohjelmistoon on napsittu edustajia vähän joka genrestä. On räppäriä, teknopopparia, iskelmällisempää ja jonkin verran onneksi vielä kitararokkiakin. Tässä ensimmäisessä julkistuksessa ei ole Ville Valon lisäksi muita ensikertalaisia Kirkkareilla, mutta sen voi jo luvata, että niitäkin tulee useita, kunhan loput artistit julkaistaan maaliskuun alussa. Silloin on luvassa vielä monta mielenkiintoista ja isoakin nimeä”, promoottori Salonen vinkkaa.

Aitoon Kirkastusjuhlia vietetään lauantaista maanantaihin 6.-8. heinäkuuta. Juhlat järjestetään tänä vuonna kunnioitettavaa 138:tta kertaa. Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut.