Ajankohtaista

Aitoon Vapaaehtoinen Palokunta Ry

Honkalantie 4

36720 Aitoo

Katso myös!

Aitoon VPK:n vuosijuhla

Aitoon kirkastusjuhlat

Aitoon VPK:n juhlatalo

Honkala

Palokunta Suomessa 175 vuotta

Honkala

Aitoon VPK:n hälytysosaston vahvuus on tällä hetkellä 21 hälytyskelpoista yksilöä. Palokunnan päällikkönä toimii Pekka Rantanen, varapäälliköinä Kalle Vainio ja Pentti Lempinen.

Harjoitukset järjestetään jokainen torstai, luonnollisesti pyhäpäivät ja jonkinlainen kesätauko poislukien. Vuoden aikana harjoitellaan kaikkea, mitä toimialaamme kuuluu: Rakennus- ja maastopalot, pintapelastus, liikenneonnettomuudet, myrskytuhojen raivaus, vahingontorjunta ja korkealla työskentely. Lisäksi jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina aiheena on ensivastetoiminta. Paitsi että ensivasteharjoitusten määrä ylittää hallinnolliset vaatimukset reilusti, poikkeuksellista on myös että opetuksesta vastaa paloaseman tiloissa toimivan Sydän-Hämeen Ensihoito Oy:n hoitohenkilöstö.

Hälytyskelpoisuuden minimivaatimus on hyväksytysti suoritettu sammutustyökurssi, mutta harjoituksissa jokainen halukas ja riittävän hyvin perehdytetty saa osallistua kaikkeen toimintaan. Kursseille ei siis tarvitse lähteä kylmiltään, eikä välttämättä myöskään yksin. Juuri nyt hälytysosastossa on kaksi harjoittelijaa.

Syitä lähteä toimintaan mukaan on monia, ja ne ovat kaikki yhtä hyviä. Edelleen aktiivisia jäseniä on muun muassa saatu haalittua virvoitusjuomansa ääreltä käyttämällä saunailtaa houkuttimena. Helpoin tapa liittyä on ilmestyä harjoituksiin torstaina kello 18:30. Lisätietoja antaa Pekka Rantanen (+358 403588111) tai ihan kuka vaan, jonka tiedät tai luulet olevan hälytysosastossa.