MITKÄ? HÄH?

Aitoon Kirkastusjuhlat on koko perheen rockfestivaali, jota vietetään Pälkäneen kunnassa Aitoon kylässä. Juhla on paikallisen VPK:n perinteinen vuosijuhla, ja sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1882 - kaiken kaikkiaan juhlia on takana siis ennätykselliset 135 perättäistä. Tämä on Suomessa ainutlaatuista! Juhlien merkityksestä kertoo paikallinen sanonta: "Joulu on sentään joka vuosi, Kirkastusjuhlat vain kerran kesässä".

Nimi kirkastusjuhla tulee siitä, että juhlaa vietettiin alun perin aina kirkastussunnuntaina. Nykyisin juhlaa vietetään yleensä heinäkuun toisena viikonloppuna, koska vielä silloin yöt ovat valoisia ja kesä kauneimmillaan. 1960-luvulla juhlista tuli kansallisesti huomattava tapahtuma. Vuosien varrella Kirkkareilla onkin nähty kaikki maamme ykkösrivin artistit Danny-showsta Dingoon, Jari Sillanpäästä Ultra Brahan ja Paula Koivuniemestä Cheekiin.

Yleisöennätys on vuodelta 2005, jolloin juhlilla kävi yhteensä noin 15 000 henkeä. Suurimmat yksittäiset tapaukset juhlien historiassa ovat Renegades-yhtyeen esiintyminen vuonna 1965, Dingon esiintyminen vuonna 1985 ja Cheekin aiheuttama yleisöryntäys v. 2014.

JOSSAIN LANDELLA?

Aitoon Kirkastusjuhlia vietetään keskellä kauneinta Pirkka-Hämettä, Aitoon kylässä, Pälkäneen kunnan maantieteellisessä keskustassa. Aitoosta on matkaa Tampereelle ja Hämeenlinnaan n. 50, Lahteen n. 100 ja Helsinkiin n. 150 km.

HEVOSELLA VAI TRAKTORILLA?

Aitoon Kirkastusjuhlille pääsee kätevästi autolla, festaribussilla tai veneellä Pälkänevettä pitkin läheisen Laivarannan laituriin.

IKÄRAJA?

Kirkastusjuhlille ovat juhlavieraat tervetulleet iästä riippumatta. Aitoossa on perinteisesti panostettu koko perheen juhlintaan, niinpä alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle vanhempiensa kanssa ilmaiseksi! Aitoolaiset ovatkin tottuneet käymään Kirkastusjuhlilla pienestä pitäen.